МАЛКИТЕ ГЕРОИ С ОГРОМНИ СЪРЦА

❤МАЛКИТЕ ГЕРОИ С ОГРОМНИ СЪРЦА❤
 
Близо една година екипите на Военномедицинска академия (ВМА) са на първа линия и се борят със заразата COVID-19. Година, в която спечелиха уважението и любовта и на най-малките възпитаници на детски градини и училища в цялата страна.
В тяхно лице малчуганите виждат хората, които ги пазят, казва Тодорка Гайдова – преподавател в столичното
23 Средно Общообразователно Училище Фредерик Жолио-Кюри
. Тя се срещна с началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, за да му предаде символична сума, която учениците от 5„а”, 5”б”, 5”в” и 5”г” са заделили от личните си спестявания в помощ на героите в бяло.
Благодаря им от сърце, трогнахте ме изключително много. Когато разбрах за намерението на децата и че са събирали пари за лекарите, много се притесних. Тази сума ще бъде преведена на фонда, който Български Лекарски Съюз създаде за подпомагане децата на починалите от COVID-19 медици, каза от своя страна началникът на ВМА.
В такива моменти е важно да бъдем съпричастни към болката на другите, показвайки че можем да бъдем сплотени като общество.
Този жест е поредното доказателство, че отглеждаме чудесни деца и че те са изключително зрели, независимо от това на каква възраст са. Имам вярата, че нашите деца са много умни и имат достатъчно възможности да възстановят всичко, което са загубили през тези месеци. Това е изпитание и за тях, и за вас, за всички, но то ще укрепи характера. Защото нямаме ли лекари и учители – нямаме бъдеще, подчерта генерал-майор Венцислав Мутафчийски.
Той засвидетелства подкрепата си за целия колектив на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“, в т.ч. и при предстоящата ваксинация.
 
Ученици с жест към връсниците си, загубили родител в битката с COVID