Мениджър за един ден

На 23.03.2021 г за пореден път учениците от профил Предприемачески от 11 б кл. и профил Предприемачество и бизнес от 12 бклас взеха участие в ежегодното събитие „Мениджър за един ден“.

„Мениджър за един ден“ е едно от емблематичните събития на нашият партньор фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ , в което участниците имат възможност да намерят отговор на въпроса „Кое е моето призвание?“, да се потопят в реална бизнес среда и в рамките на един ден да усетят работната атмосфера в едни от най-успешните компании и институции.

Александър Стефанов и Виолета Колева от 12 б клас бяха част от екипа на Novartis Bulgaria и имаха възможността да се запознаят с генералния директор, медицинския директор и още много служители на компанията включително и няколко лекари. Акцентът, който мениджърският екип е поставил е бил мястото на иновациите. Александър споделя: „Останах изумен от това, колко труд бяха вложили всички тези хора в своите презентации и с какво усърдие се стремяха да ни научат на нещо ново. Те ни обясниха, че иновацията е нещо което се прави с цел подобряване живота на хората. Моментът, който най- много ме изненада, беше когато ни казаха, че най- важното събитие на 20 век не са войните, нито е развитието на икономиката, а това че световния шампион по шах, Каспаров, е загубил от компютър.“ Вили е останала впечатлена от пътя, който изминава лекарството от идеята до пациента.

Кирил Василев от 12 б споделя: „“Мениджър за един ден“ бе за мен едно приключение. Имах възможността да бъда в екипа на българското представителство на „Digital Technology Center Commerzbank AG Sofia Branch“  на позиция „unior Application Operations Engineer“ . Разбрах как стоят нещата с програмирането: какви квалификации се изискват, как да изберем посока на програмирането, как и къде да търсим полезна и най-вече нова информация, разбрах много неща за програмирането, разбрах  и тънкости за управлението на екип, комуникацията с него и справянето с проблеми в екипа от програмисти, какво се търси в един млад програмист.“

Елица Деянова от 12 б клас бе част от екипа на „Кока Кола България“, където се е потопила в тайните на рекламната стратегия на фирмата, запознала се е със стажантските програми, които фирмата предлага и е демонстрилала своите познания по маркетинг и история на бранда, с които грабна трета награда в организираното от мениджърите състезание.

Владимир Филимонов от 12 б клас се запозна с екипа на ITA и се запозна с предизвикателствата пред фирмите, които работят в сферата на информационната и телекомуникационна индустрия.

Габриела Георгиева от 11 б клас се запозна с екипа на Telenor Bulgaria в позиция Мениджър Екип "Управление на резултатите от продажби".

Всички те споделят, че този ден е едно невероятно преживяване и важна стъпка в личностното кариерно ориентиране.

Тази година събитието се проведе в онлайн среда, но интересът към него и крайният резултат доказват, че бизнесът и училището успешно приемат предизвикателствата на новата реалност. Всички участници придобиха ценни знания, които ще  споделят със своите съученици.