Помисли, преди да натиснеш Send

Участие на Филип Буков и Борко Чучков в предаването „Преди обед“ по bTV във връзка с кампанията „Помисли, преди да натиснеш Send“

 

 

Скъпи млади хора,
С много любов и вълнение създадохме този клип за вас, за да ви покажем колко сте силни, колко сте изключителни в този момент от живота си, колко много можете да постигнете. Ако решите!
Има много начини да пронижеш сърцето на някого с думи, но когато видиш как обидата преминава през челото му, това може би ще ви жегне, и макар и след години може да ви накара да намерите сили в себе си, за да поискате прошка.
А изпратените „на тъмно“ думи летят безмилостно към целта си по всяко време на денонощието – когато сме най-уязвими, „в гръб“, когато сме свалили бронята си. Така може би се чувстваме по-малко лоши, а има шанс и никога да не разберем за болката, която сме причинили. Но тази болка ще я има и тя ще съпътства човека през целия му живот.
А никой, никой няма право да ограбва друг от капацитета му за радост!
Помислете, преди да натиснете Send! Поемете дъх всеки път, когато решите да напишете нещо, което може да унижи, нарани или обезкуражи другия. Това е вашата сила. Използвайте я!
Думите ти са мощ.
Те са по-силни от мускулите ти.
По-бързи от спринта ти.
Твоята сила дори когато си слаб.
И когато някой друг е слаб!
Думите, които казваш, са направени от същото, като думите, които чуваш.
Помниш.
Носиш със себе си далеч отвъд младостта си.
Бъди смел с думите си сега, когато си най-силен. Когато си изключителен. Изпълнен с обещания.
Осмели се да обичаш.
Да вдъхновяваш.
Да издигаш.
Стопляй.
Разбирай.
Утешавай.
Думите пронизват, но не стреляй.
Дай си един дъх време, преди да обидиш.
Помисли, преди да натиснеш „Send“.
Бъди добър.
Бъди спортист - в душата си.
Това вече е истинска сила.
Не бъди безучастен. Погрижи се за себе си или за друг. Обади се анонимно и безплатно на 116 111 по всяко време и подай сигнал или потърси съвет. Ти не си сам. Някой те обича
Една кампания на район „Слатина“ - Столична община и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.