Проект „Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките“

Делфинчетата от иновативния 2.б клас, 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“, град София участват в проект „Бъдещето съм аз. Предприемачество за най-малките“  на Джуниър Ачийвмънт България и ПЕПКО България. Занятията се провеждат онлайн в Teams. Програмата цели да въведе най-малките ученици чрез метода „учене чрез правене“ в света на бизнеса и предприемачеството, като им осигури както практическите знания, така и реалния мост с бизнеса.

Старши учител София Бонева, 23 СУ, беше поканена да проведе занятие на тема „Стилно и оригинално“, след като с нейните ученици поведоха битка срещу полиетиленовите пликчета, като  изработиха торбички от вече непотребни фланелки и потничета.

В интервю София Бонева сподели: „Искрено се надявам, че с проведеното занятие „Стилно и оригинално“ сме предали нататък една добра идея, която ще промени съзнанието на много хора по отношение на опазването на средата, в която живеем. С моите ученици, делфинчетата от 2.б клас на 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри“, сме отдадени на каузата за опазване на околната среда. Ние не просто говорим колко е важно да имаме отговорно отношение към природата, но и действаме. Класът ни е единственият от град София в първа възрастова група, който се класира за втора учебна година на националния кръг  на олимпиадата по гражданско образование с проект „Аз съм част от веригата“. Решението да споделя идеята за намаляване на употребата на полиетиленови торбички, беше продиктувано от желанието ми все повече хора – деца и възрастни да се замислят в посока личен принос за опазване на общия ни дом – планетата Земя. Споделихме нашия опит и насърчихме участниците в проекта също да използват вече непотребните фланелки и потничета, като изработят от тях стилни и оригинални торбички за многократна употреба.“